Bewegingstherapie

Hierbij laat ik de hond doelgericht bepaalde bewegingen maken waardoor het lichaam minder stijf wordt en de spierkracht, coördinatie en stabiliteit verbeteren. Bewegingstherapie is een belangrijk onderdeel van de behandeling. Als je hond zijn linker voorpoot minder belast door een blessure, zal zijn andere poot meer lichaamsgewicht moeten dragen. Dit kan problemen veroorzaken aan zijn gezonde voorpoot, maar ook in de wervelkolom. Er zijn verschillende oefeningen die je thuis kunt doen met je hond om dit te verbeteren.


Dryneedling

Dit is een behandelmethode die ervoor zorgt dat gespannen spieren effectief worden behandeld. Door het aanprikken van de pijnlijke spieren ontstaat een korte aanspanning  van de spier, gevolgd door een directe langdurige ontspanning van de spier. Daardoor is er een directe verbetering van de spierfunctie. Deze verbetering zet na de behandeling nog verder door.

Meer over Dryneedling


Zwemmen en Hydrotherapie

In mijn praktijk heb ik een zwembad voor honden. Tevens werk ik vanuit diverse praktijken, waar hydrotherapie tot de mogelijkheden behoort. Hydrotherapie werkt uitstekend bij revalidatie; het zorgt voor een goede doorbloeding, versterkt de spieren en zorgt voor de juiste inspanning bij een minimale belasting.

Meer over Hydrotherapie


Massage en fysiotherapeutische middelen

Afhankelijk van de techniek die toegepast wordt, normaliseert de spierspanning, vermindert zwelling, doorbloeding van weefsel wordt gestimuleerd en het spiergevoel neemt toe. De eigenaar krijgt een aantal handgrepen aangereikt om de behandeling thuis te intensiveren.
Indien nodig wordt gebruik gemaakt van o.a. magneetveldtherapie, ultrageluid of elektrotherapie.

Contact met Anouk Blijlevens Kan ik jouw hond helpen?

Moet jouw hond revalideren na een operatie? Of heeft je hond een blessure, problemen met bewegen, gaat hij erg vaak zitten of vindt hij borstelen bijvoorbeeld vervelend? Neem dan contact met me op. Ik bespreek graag op welke manier ik je hond kan helpen.