Wat is dryneedling?

Bij een verstoorde spierfunctie is dryneedling vaak de aangewezen behandelmethode. Als je merkt dat je hond pijnklachten heeft doordat hij minder makkelijk beweegt, wat stijver is of minder kracht heeft in zijn spieren kan er een spiergroep overbelast zijn wat zorgt voor een verstoorde spierfunctie.


Manier van behandelen

Dryneedling is een relatief nieuwe behandelmethode die er op gericht is om triggerpoints op te heffen. Met de dryneedling behandelmethode bereik je met een speciale dunne naald de kleine verhardingen / knoopjes in de spieren. Dit worden ook wel ’triggerpoints’ genoemd. De dunne naald zorgt ervoor dat spier een reflex toont: de spier spant zich kort aan en ontspant zich daarna. De pijn verdwijnt en de spierfunctie verbetert. Dryneedling is een veilige en efficiënte methode bij behandeling van spierproblemen.

Hoe voelt dryneedling aan?

Dryneedling is een behandelmethode die ook bij mensen toegepast wordt. Daardoor weten we dat de hond het inbrengen van het naaldje bijna niet voelt. Als het triggerpoint aangeprikt wordt, spant de spier zich even kort aan. Dat geeft een soort ‘kramp-gevoel. Daarna ontspant de spier zich meestal direct en kan de hond zich gemakkelijker bewegen. Vaak voelt het behandelde gedeelte even wat vermoeid of stijf aan.
Ik combineer dryneedling vaak met andere behandelmethoden.

Contact met Anouk Blijlevens Kan ik jouw hond helpen?

Moet jouw hond revalideren na een operatie? Of heeft je hond een blessure, problemen met bewegen, gaat hij erg vaak zitten of vindt hij borstelen bijvoorbeeld vervelend? Neem dan contact met me op. Ik bespreek graag op welke manier ik je hond kan helpen.