Klacht

Jep is een 11-jarige labrador: hij heeft last van artrose in meerdere gewrichten. Hij was een "grumpy old man" geworden.

Oplossing

Jep is gestart met pijnstillers en de dierenarts adviseerde hydrotherapie.
Afbeelding bij

Klacht artrose Jep

Jep was al enige tijd een “grumpy old man” geworden. Hij had veel last van zijn artrose. Hij kon de bank niet meer opspringen en ook wandelen ging bijna niet meer. Zelfs het spelen met zijn hondenmaatje hield Jep af….hij was een oude man geworden. De dierenarts maakte röntgenfoto’s waaruit bleek dat de artroseklachten ernstig waren. Alsof dit nog niet genoeg was zorgde zijn HD ervoor dat het lopen moeizaam ging. De dierenarts schreef pijnstillers voor en vertelde dat Jep in de laatste fase van zijn leven was beland. Als tip gaf hij nog aan dat mogelijk hydrotherapie Jep zou kunnen ondersteunen. Na 7 weken werden ze weer op controle verwacht.

Afbeelding bij

Oplossing hydrotherapie en oefentherapie

Jep is gestart met pijnstillers en heeft oefeningen meegekregen ter mobilisatie. Daarnaast zijn we 1x per week begonnen met hydrotherapie. Door het zwemmen is er geen druk op de gewrichten. Je moet echter wel door de weerstand van het water heen. Dit zorgt voor training van de spieren; van zowel spiermassa als spierconditie.

Na 7 weken ( en dus 7x zwemmen )  moest Jep op controle bij de dierenarts. Deze heeft zijn spiermassa en zijn achterpoten opgemeten en vergeleken met 7 weken geleden. Wat een verschil! Jep had in beide poten 5 cm meer omvang.

Jep komt wekelijks zwemmen en geniet daar enorm van! Hij kan niet wachten om het water in te gaan. Hij wordt steeds energieke en sterker. Hij krijgt geen pijnstillers meer. Hij kan zelf de bank weer in, springt zelf de auto in, loopt weer vooraan tijdens het uitlaten en kan weer een grote ronde meelopen. En als bonus speelt Jep weer zoals hij vroeger deed. Tevens merkte het baasje op dat Jep ook letter beter in zijn vel zit; zijn vacht glanst weer en ziet er gezonder uit.

Hydrotherapie

Contact met Anouk Blijlevens Kan ik jouw hond helpen?

Moet jouw hond revalideren na een operatie? Of heeft je hond een blessure, problemen met bewegen, gaat hij erg vaak zitten of vindt hij borstelen bijvoorbeeld vervelend? Neem dan contact met me op. Ik bespreek graag op welke manier ik je hond kan helpen.