Klacht

Nestor is een 9-jarige herder met terugkerende rugklachten. Uit röntgenfoto's bleek dat Nestor spondylose heeft op meerdere niveaus in de rug (vergroeiingen in de wervelkolom).

Oplossing

Behandeling dmv dryneedling, massage en oefentherapie.
Afbeelding bij

Rugklachten Nestor

Nestor is al langere tijd bekend met rugklachten en werd doorverwezen door de dierenarts. Nestor had veel pijn, waarvoor hij pijnstillers kreeg. Hij liep in telgang met korte passen en was een mager bespierde hond. Bespiering in de rug was erg gespannen.

Eigenaar liep regelmatig hard met eigenaar, maar ivm de pijnklachten was eigenaar hiermee gestopt. Loopafstand werd beperkt tot een enkele wandeling per dag.

 

Afbeelding bij

Oplossing Dryneedling en massage

Behandeling heeft bestaan uit dryneedling van de gehele rug. Tevens massagetechnieken om de spanning van de oppervlakkige bespiering in de rug te normaliseren. Daarbij kreeg eigenaar het advies om bespiering in achterhand en rug weer op te bouwen mbv oefentherapie.

 

Dryneedling een effectieve behandeling

Een halve dag voordat Nestor behandeld werd.                                                            De volgende dag na de fysiotherapeutische behandeling.

"Superblij dat we weer samen kunnen hardlopen!"

Angie

Contact met Anouk Blijlevens Kan ik jouw hond helpen?

Moet jouw hond revalideren na een operatie? Of heeft je hond een blessure, problemen met bewegen, gaat hij erg vaak zitten of vindt hij borstelen bijvoorbeeld vervelend? Neem dan contact met me op. Ik bespreek graag op welke manier ik je hond kan helpen.