Dierfysiotherapie in Dongen Het oude pakhuis

Het schitterende oude pakhuis uit 1890 heeft al mooi en succesvol leven gehad. In 1948 startte Piet Schrauwers hier zijn bedrijf  aan de Oude Baan in Dongen.
Anno 2017 start ik mijn bedrijf, in hetzelfde pand, in een geheel nieuw jasje.

Het heeft een paar jaar en heel wat ‘bloed, zweet en tranen’ gekost, maar wat ben ik trots!

Het oude pakhuis hebben we aan de buitenkant zoveel mogelijk in ere hersteld en van binnen is het van alle gemakken voorzien. Er is zelfs een therapeutisch zwembad voor honden aanwezig.

Rondleiding
Afbeelding Dierfysiotherapie in Dongen | Het oude pakhuis

Mijn hond & ik dierfysiotherapie in Dongen

Als dierfysiotherapeut ligt het voor de hand een eigen praktijk te starten en zo is ‘Mijn hond en ik’ ontstaan. Ik wilde een mooi pandje in Dongen met een ruime behandelkamer waar ik mijn klanten kan ontvangen. En als het even kan, dan graag met therapeutisch zwembad. En dat is gelukt!
Het oude pakhuis is een prachtige praktijk geworden waar ik alle hondjes met bewegingsproblemen kan helpen.
Ben je benieuwd hoe ik je hond kan helpen?

Bekijk diensten
Afbeelding Mijn hond & ik | dierfysiotherapie in Dongen

Dierfysiotherapie in de praktijk Een kleine verstoring in het bewegingsapparaat kan grote gevolgen hebben

Een gezond dier kan zich harmonieus bewegen omdat alle onderdelen van het lichaam in evenwicht zijn. Een kleine verstoring in het bewegingsapparaat kan grote gevolgen hebben. Dierfysiotherapie kan in veel gevallen een oplossing bieden.
Ook de gevolgen van permanente aandoeningen kunnen goed behandeld worden. Denk bijvoorbeeld aan pijnbestrijding of het zorgen dat de spieren soepel en zo sterk mogelijk blijven.

Afbeelding Dryneedling

Dryneedling

Bij een verstoorde spierfunctie is dryneedling vaak de aangewezen behandelmethode. Als je merkt dat je hond pijnklachten heeft doordat hij minder makkelijk beweegt, wat stijver is of minder kracht heeft in zijn spieren kan er een spiergroep overbelast zijn wat zorgt voor een verstoorde spierfunctie. Er ontstaan dan zogenaamde spierknopen ook wel triggerpoints.

Meer informatie
Afbeelding Hydrotherapie

Hydrotherapie

Hydrotherapie is een veilige manier van bewegen zonder veel belasting van gewrichten. Daarom is het geschikt voor jong en oud.
Tijdens het bewegen in water moet je hond zich veel meer inspannen dan op het droge. De gewrichten worden echter bijna niet belast. Dit komt doordat de weerstand van water vele malen hoger is dan de weerstand van lucht.

Meer informatie Voorwaarden

Overige behandelmethoden

Afhankelijk van de aandoening of klacht kan ik verschillende therapieën inzetten waardoor spieren versoepelen, aansterken en de doorbloeding verbeterd. Tijdens de behandeling leg ik graag uit wat ik doe zodat je de oefeningen eventueel thuis ook op kunt pakken.
  • Massage
  • Bewegingstherapie
  • Fysiotherapeutische middelen
  • Adviezen

Samenwerking Je vindt mij ook buiten Dongen

Met onderstaande bedrijven werk ik samen.

Card image cap

Dierenkliniek Goirle

Is het voor jou gemakkelijker om naar Goirle te komen? In deze grote dierenkliniek die volledig ingericht is voor moderne diergeneeskundige hulpverlening verzorg ik al een aantal jaren de fysiotherapeutische behandelingen. Ook hier ben je welkom!

Card image cap

Dierenkliniek Langstraat

Dierenkliniek Langstraat is gevestigd in Waalwijk. In deze kliniek help ik dieren met bewegingsproblemen door verschillende technieken toe te passen. Je hond kan in Waalwijk ook revalideren in de aquatrainer.

Card image cap

De Hondenacademie

De hondenacademie is gevestigd in Waalwijk; een indoorlocatie. Samen met Desiree heb ik een cursus Balans en Coördinatie ontwikkeld. Bij de eerste les krijgt je hond een fysiotherapeutische-checkup, zodat we weten wat je hond aankan.

Samenwerking met kleine bedrijven

Wil je gebruik maken van mijn diensten in combinatie met andere specialiteiten of op een andere locatie? Geen probleem. Wij helpen je hond graag!

Contact met Anouk Blijlevens Kan ik jouw hond helpen?

Moet jouw hond revalideren na een operatie? Of heeft je hond een blessure, problemen met bewegen, gaat hij erg vaak zitten of vindt hij borstelen bijvoorbeeld vervelend? Neem dan contact met me op. Ik bespreek graag op welke manier ik je hond kan helpen.