Hero afbeelding

Chiropractie

“Harmonie herstellen; natuurlijke verlichting en verbeterde beweging”

Meer informatie

Wat is chiropractie?
Verwijderen van blokkades of bewegingsbeperkingen

Een van de oorzaken van bewegingsproblemen zijn zogenaamde blokkades van wervels of andere gewrichten in het lichaam. Door deze blokkades kunnen de wervels en gewrichten minder goed bewegen en functioneren. Door zo’n blokkade kan het dier niet optimaal functioneren en er kunnen problemen ontstaan in de spieren, huid en organen doordat er zenuwen komen vanuit de geblokkeerde wervel. Met chiropractie haal ik deze blokkades of bewegingsbeperkingen weg.

Bij chiropractie is er een nadruk op wervelmanipulaties en correcties. In de volksmond wordt chiropractie vaak ‘kraken’ genoemd. Kraken is niet gevaarlijk wanneer deze handeling door een specialist wordt uitgevoerd. De botten worden niet daadwerkelijk gekraakt zoals vaak wordt gedacht.

Door de gedoseerde manipulaties van de gewrichten creëer je weer ruimte voor de zenuwen waardoor het lichaam zichzelf weer kan herstellen. Resultaten zijn vaak meteen na de behandeling zichtbaar. Het dier kan weer beter functioneren en heeft meer bewegingsvrijheid.

Over het algemeen heeft chiropractie geen bijwerkingen. Ik raad aan je dier na een behandeling een paar dagen geen snelle en onverwachte bewegingen te laten maken, wat in zijn spel gemakkelijk kan gebeuren, zodat het lichaam kan herstellen van de correcties en een nieuw normaal kan vinden.

Rugproblemen en kreupelheden komen bij alle dieren voor. Chiropractie is geschikt voor alle dieren. Uiteraard kijk ik eerst naar de belastbaarheid, zeker bij oudere dieren.

Intro afbeelding

Mijn Hond en Ik afbeelding
Mijn Hond en Ik afbeelding
Mijn Hond en Ik afbeelding

Contact met Anouk Blijlevens
Kan ik jouw hond helpen?

Moet jouw hond revalideren na een operatie? Of heeft je hond een blessure, problemen met bewegen, gaat hij erg vaak zitten of vindt hij borstelen bijvoorbeeld vervelend? Neem dan contact met me op. Ik bespreek graag op welke manier ik je hond kan helpen.