Hero afbeelding

Dierfysiotherapie?

” Dierfysiotherapie ; zowel curatief als preventief”

Meer informatie

Mijn Hond & Ik
Waar jouw hond centraal staat

Welkom bij Mijn Hond & Ik, waar het welzijn van jouw huisdier centraal staat. Mijn passie is om jouw dier weer pijnvrij te laten bewegen. Je huisdier hoort soepel te kunnen bewegen. Dat geldt in principe voor elke leeftijd. Een verandering van beweging of gedrag kan komen door een lichamelijk ongemak. Dat neem je niet voor lief. Grote kans dat ik je huisdier veel meer comfort en levensvreugde kan geven.

Door goed te luisteren naar jouw verhaal en zorgvuldig onderzoek, vinden we samen de beste oplossing voor jouw geliefde metgezel. Na het vaststellen van de problemen, bespreken we samen de bevindingen en bekijken we de mogelijke behandelmethoden. Van massage tot chiropractie, ik bied diverse behandelingen aan om de klachten te verminderen of te verhelpen. Daarnaast geef ik advies en tips voor thuiszorg en preventie.

Wanneer dierfysiotherapie?

 • Artrose en ouderdomsklachten
 • (aangeboren) gewrichtsaandoeningen zoals: OCD, LPC, LPA, ED, HD
 • Rug- en/of nekklachten
 • Hernia, spondylose, lumbosacrale instabiliteit
 • Verlammingsverschijnselen en ataxie (verstoring van het evenwicht en bewegingscoördinatie)
 • Revalidatie na botbreuken en operaties van rug en gewrichten
 • Acuut letsel aan spieren, gewrichten, banden of pezen na blessure of ongeval
 • Spierziekten

Maar ook;

 • Zie je dat je hond soms niet lekker loopt of lijkt hij pijn te hebben?
 • Komt hij wat stijfjes uit zijn mand?
 • Is hij wat minder benaderbaar door andere honden?
 • Heeft hij een blessure door wild spel?
 • Wordt hij al wat ouder en wil je eens laten kijken naar zijn conditie en functioneren?
 • Beoefen je al een hondensport en wil je je hond laten checken?

Je hoeft niet altijd te wachten tot er klachten zijn. Juist niet. Het is goed om af en toe je dier preventief te laten nakijken. Kleine nauwelijks zichtbare mankementen kunnen op termijn tot grote bewegingsbeperkingen leiden.

Je wilt gewoon het beste voor jouw huisdier. Jouw wensen staan centraal en alles gebeurt in overleg met jou. Bij Mijn Hond & Ik krijgt jouw huisdier de aandacht en zorg die het verdient!

 

De verschillende behandelmethoden

Er zijn verschillende behandelingen die kunnen helpen bij het herstel van je huisdier, waaronder massage (soms gecombineerd met magneetveldtherapie, ultrageluid of elektrotherapie), bewegingstherapie, dryneedling, chiropractie en/of hydrotherapie

Door goed te luisteren naar jouw verhaal en zorgvuldig onderzoek, vinden we samen de beste oplossing voor jouw geliefde metgezel.

 

Onderzoek afbeelding

Ik onderzoek het probleem en samen kijken we naar de beste oplossing. Ik wil daarvoor natuurlijk eerst graag weten wat de vraag of het eventuele ongemak is. Misschien zijn er onderzoek uitslagen zoals bijvoorbeeld röntgenfoto’s. Ik luister goed naar jouw verhaal en bevindingen. Ik wil je hond bijvoorbeeld graag even in beweging zien door even naar buiten te lopen en daar het looppatroon te beoordelen. Ik kijk goed naar jouw dier en doe wat testen. Ik bekijk de zichtbare klacht en het gehele bewegingsapparaat. Denk ik dat het nodig is een andere specialist in te schakelen zal ik je daarin adviseren en je verwijzen.

Bevindingen afbeelding

Ik bespreek mijn bevindingen met jou en adviseer je over de mogelijkheden. Er zijn verschillende methoden die ik toe kan passen om klachten te verminderen of te verhelpen. Ook heb ik altijd tips en adviezen voor je voor wat je zelf kunt doen om het herstel te bevorderen en klachten voor de toekomst te voorkomen. Aandachtsgebieden zijn dan bijvoorbeeld oefeningen, beweging/rust, training, voeding en bijvoorbeeld supplementen.

Behandeling afbeelding

De diverse behandelmethoden die bij kunnen dragen aan het herstel van jouw dier zijn massage (eventueel met magneetveldtherapie, ultrageluid of elektrotherapie), bewegingstherapie, dryneedling, chiropractie en/ of hydrotherapie. Je kunt er op deze website meer over lezen.

Ik geef duidelijke uitleg en alles gaat in overleg met jou zodat de behandeling gericht is op de jouw wensen.

Jouw dier krijgt bij mij de aandacht die het verdient.

Contact met Anouk Blijlevens
Kan ik jouw hond helpen?

Moet jouw hond revalideren na een operatie? Of heeft je hond een blessure, problemen met bewegen, gaat hij erg vaak zitten of vindt hij borstelen bijvoorbeeld vervelend? Neem dan contact met me op. Ik bespreek graag op welke manier ik je hond kan helpen.