Hero afbeelding

Dryneedling

“Ontdek de kracht van dryneedling bij honden”

Meer over Dryneedling

Dryneedling
Dryneedling is geen accupunctuur!

Als je merkt dat je dier pijnklachten heeft en daardoor minder gemakkelijk beweegt of wat stijver is of minder kracht heeft in zijn spieren kan er een spiergroep overbelast zijn wat zorgt voor een verstoorde spierfunctie. Dryneedling is dan de methode waarmee je de spieren effectief kan behandelen.

Dryneedling is een specifieke techniek die erop gericht is om triggerpoints op te heffen, met behulp van dunne naaldjes. Door deze verhardingen, (‘knopen’ genoemd) aan te prikken, ontstaat er een reflex; een korte aanspanning van de spier gevolgd door een directe langdurige ontspanning van de spier. Daardoor is er een directe verbetering van de spierfunctie. De pijn verdwijnt en de spierfunctie verbetert.

Dryneedling is een veilige en efficiƫnte methode bij behandeling van spierproblemen die ook bij mensen wordt toegepast. Daardoor weten we dat de hond het inbrengen van het naaldje bijna niet voelt. Vaak voelt het behandelde gedeelte even wat vermoeid of stijf aan.

Intro afbeelding

Mijn Hond en Ik afbeelding
Mijn Hond en Ik afbeelding
Mijn Hond en Ik afbeelding

Contact met Anouk Blijlevens
Kan ik jouw hond helpen?

Moet jouw hond revalideren na een operatie? Of heeft je hond een blessure, problemen met bewegen, gaat hij erg vaak zitten of vindt hij borstelen bijvoorbeeld vervelend? Neem dan contact met me op. Ik bespreek graag op welke manier ik je hond kan helpen.