Hero afbeelding

Hydrotherapie

“Bewegen in water is een gezonde inspanning met weinig belasting van gewrichten”

Lees meer

Hydrotherapie en zwemmen
Bewegen zonder zware belasting

In mijn praktijk Dierfysiotherapie Mijn hond & ik beschik ik over een therapeutisch zwembad met jetstream. Hydrotherapie is een veilig manier van bewegen, geschikt voor jong en oud. Bewegen in water vergt nauwelijks belasting van gewrichten, terwijl honden zich in het water veel meer moeten inspannen dan op het droge. Dit komt doordat de weerstand van water vele malen hoger is dan de weerstand van lucht.

Als je hond moet revalideren na een operatie of een chronisch probleem heeft aan het bewegingsapparaat, waardoor hij niet teveel kan of mag bewegen, biedt hydrotherapie een uitkomst. Hydrotherapie heeft veel voordelen. Kunnen of mogen de honden niet veel bewegen dan kunnen ze vaak wel zwemmen. Het is een gezonde inspanning met weinig belasting van de gewrichten. Het bevordert de doorbloeding waardoor herstel wordt bevorderd. Tevens is het goed voor de conditie en de spieropbouw. Kortom: hydrotherapie is erg gezond en de honden vinden het vaak ook nog eens ontzettend leuk!

Het water in het therapeutisch zwembad is verwarmd waardoor de spieren ontspannen en de doorbloeding verbetert. Het water is vrij van chemicaliƫn. Tijdens het therapeutisch zwemmen kan gebruik gemaakt worden van een jetstream, waardoor je hond zich nog meer moet inspannen, wat een extra prikkel geeft aan spieren en zorgt voor spierversterking.

Intro afbeelding

Mijn Hond en Ik afbeelding
Mijn Hond en Ik afbeelding
Mijn Hond en Ik afbeelding
Mijn Hond en Ik afbeelding
Mijn Hond en Ik afbeelding

Contact met Anouk Blijlevens
Kan ik jouw hond helpen?

Moet jouw hond revalideren na een operatie? Of heeft je hond een blessure, problemen met bewegen, gaat hij erg vaak zitten of vindt hij borstelen bijvoorbeeld vervelend? Neem dan contact met me op. Ik bespreek graag op welke manier ik je hond kan helpen.